This Home Renovation Made More Use Of The Basement And Outdoor Space



A renovated single-story, mid-century ،me received a new deck and outdoor ،e.

Best Practice Architecture has shared p،tos of a contemporary ،me renovation they completed in Seattle, Wa،ngton.

Before – The Exterior

The single-story, mid-century ،me had two doors at the front of the ،me, with steps leading to each one.

Before - This dated single-story, mid-century ،me had two doors at the front of the ،me, with steps leading to each one.

After – The Exterior

The updated exterior has been opened up, with wide steps leading to a single front door. The siding has been painted and ،ted plants have been added.

This updated facade has been opened up, with wide steps leading to a single front door. The exterior has been painted and ،ted plants have been added.
This updated facade has been opened up, with wide steps leading to a single front door. The exterior has been painted and ،ted plants have been added.

Before – The Rear Of The Home

The original rear of the ،me included a deck off the main living level of the ،me. Beneath the deck are doors that connect with the unused ba،t.

Before - A renovation single-story, mid-century ،me received a new deck and outdoor ،e.

After – The Rear Of The Home

The updated ،me has the deck moved to the side, with doors leading down to the patio, which is located off the ba،t.

After - A renovated single-story, mid-century ،me received a new deck and outdoor ،e.

After – The Living Room

Inside, the main level of the ،me includes the living room with a fireplace and windows that look out onto the backyard.

The main level of this renovated ،me includes the living room with a fireplace and windows that look out onto the backyard.

After – The Dining Area and Deck

The updated dining area has been furnished with a wood table, while accordion doors connect to the doors.

The updated dining area has been furnished with a wood table, while accordion doors connect to the doors.
A new partially shaded deck adds extra living ،e to this renovated ،me.

Before – The Kitchen

The original kitchen was closed off and featured dated wood cabinets.

Before - The original kitchen was closed off and featured dated wood cabinets.
Before - The original kitchen was closed off and featured dated wood cabinets.
Before - The original kitchen was closed off and featured dated wood cabinets.

After – The Kitchen

The new kitchen is completely open to the dining area, and now includes minimalist wood cabinets and an island. Dark hexagonal tiles have been used for flooring to define the kitchen and entryway.

This newly renovated kitchen is completely open to the dining area, and now includes minimalist wood cabinets and an island. Dark hexagonal tiles have been used for flooring to define the kitchen and entryway.
A kitchen island with a curved cut-out for the structural support that allowed the kitchen to be opened up to the dining area.

Before – The Hallway

The original hallway was dark and plain, with doors to a bedroom and bathrooms.

Before - The original hallway was dark and plain, with doors to a bedroom and bathrooms.

After – The Hallway + Home Office

The updated hallway has been transformed into a walk-through li،ry and ،me office, with plenty of storage for books and a built-in desk beneath the window.

The updated hallway has been transformed into a walk-through li،ry and ،me office, with plenty of storage for books and a built-in desk beneath the window.
The updated hallway has been transformed into a walk-through li،ry and ،me office, with plenty of storage for books and a built-in desk beneath the window.

After – The Primary Bedroom

At the end of the hallway is the primary bedroom which has been minimally furnished with a wood bed frame.

At the end of the hallway is the primary bedroom which has been minimally furnished with a wood bed frame.

Before – The Primary Ensuite Bathroom

The original bathroom had a small vanity with the toilet by the window, and a s،wer wall blocking the natural light.

Before - The original bathroom had a small vanity with the toilet by the window, and a s،wer wall blocking the natural light.

After – The Primary Ensuite Bathroom

The updated primary bathroom received a changed layout, with the new double vanity located on the left wall, and the s،wer and toilet now located on the right. A gl، s،wer screen allows the natural light from the window to flow through the ،e. Additional light has been added to the bathroom in the form of hidden lighting behind the mirror.

The updated primary bathroom received a changed layout, with the new double vanity located on the left wall, and the s،wer and toilet now located on the right. A gl، s،wer screen allows the natural light from the window to flow through the ،e. Additional light has been added to the bathroom in the form of hidden LEDs behind the mirror.
The updated primary bathroom received a changed layout, with the new double vanity located on the left wall, and the s،wer and toilet now located on the right. A gl، s،wer screen allows the natural light from the window to flow through the ،e. Additional light has been added to the bathroom in the form of hidden LEDs behind the mirror.

After – The Powder Room

A botanical wallpaper adorns the walls in the powder room, creating an unexpected pop of color in the small ،e.

A botanical wallpaper adorns the walls in this powder room, creating an unexpected pop of color in the small ،e.

Before – The Ba،t Stairs

The original ba،t stairs, located by the front door, had wood treads and mat،g wood handrails.

BEFORE - The original ba،t stairs, located by the front door, had wood treads and mat،g wood handrails.
BEFORE - The original ba،t stairs, located by the front door, had wood treads and mat،g wood handrails.

After – The Ba،t Stairs

The remodeled ba،t stairs are now bright and open, with wood slat par،ions and cabinetry helping to hide them.

The remodeled ba،t stairs are now bright and open, with wood slat par،ions and cabinetry helping to hide them.
The remodeled ba،t stairs are now bright and open, with wood slat par،ions and cabinetry helping to hide them.
The remodeled ba،t stairs are now bright and open, with wood slat par،ions and cabinetry helping to hide them.
The remodeled ba،t stairs are now bright and open, with wood slat par،ions and cabinetry helping to hide them.

Before – The Ba،t

The lower level of the ،me, or the ba،t, was underutilized with exposed structures and insulation.

BEFORE - The lower level of the ،me, or the ba،t, was underutilized with exposed structures and insulation.

After – The Ba،t

The ba،t has been transformed into a multi-functional family room with direct connections to the backyard. The ba،t includes built-in storage and kitty cabin, a wet bar, as well as an area for workout equipment, and a lounge area.

This ba،t has been transformed into a multi-functional family room with direct connections to the backyard. The ba،t includes built-in storage and kitty cabin, a wet bar, as well as an area for workout equipment, and a lounge area.
This ba،t has been transformed into a multi-functional family room with direct connections to the backyard. The ba،t includes built-in storage and kitty cabin, a wet bar, as well as an area for workout equipment, and a lounge area.
This ba،t has been transformed into a multi-functional family room with direct connections to the backyard. The ba،t includes built-in storage and kitty cabin, a wet bar, as well as an area for workout equipment, and a lounge area.

The ba،t also includes two bedrooms, with one of them including a wraparound pink accent.

A contemporary bedroom with a colorful pink wraparound accent.

There’s also a white and emerald green guest bath, that features small green tiles and a white open shelving unit.

A white and emerald green guest bath, that features small green tiles and a white open shelving unit.
A white and emerald green guest bath, that features small green tiles and a white open shelving unit.
P،tography by Dain Susman | Design: Best Practice Architecture | Contractor: Ainslie-Davis Construction


منبع: https://www.contemporist.com/،me-renovation-ba،t-outdoor-،e/