A Wood-Lined Office That Used To Be A Parking Lot



Ujigawa Ohzono Architects has designed a small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

Ujigawa Ohzono Architects has shared p،tos of a small wood-lined office they designed in Kyoto, Japan, that was once a parking lot.

The owner of the land, w، had been running a construction company in the local area for a long time, decided to create a place where dialogue can naturally occur, connecting with the local community in a harmonious way.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

In designing the building, the architects connected the inside and outside of the building from the sidewalk to the ground.

They created a welcoming entrance with a wood accent wall, bike parking, and a large sliding door that opens to the interior.

A wood accent wall made from s، wood.

Inside the wood-lined ،e, there’s a bench along the wall that runs the depth of the interior.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.
A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

On the opposite wall, there’s a small area with shelving, cabinets, and a sink.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

Curved wood slats with an opening conceal a small desk area.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.
A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

A step with a tile accent connects the ،e’s entrance to an open area.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.
A small step in a wood-lined office that has a tile accent.

The open area has a communal table, and at the back of the ،e, there’s an office behind sliding gl، doors. Shelving and storage are located along the wall.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.

Clever design details can be seen in the ،e, like a bench that can be removed and used as seating elsewhere.

A small bench as part of a larger bench can be removed and used elsewhere in this office.

Another design element is a pull-out coat closet that uses the hidden ،e under the stairs.

The ،e also includes a bathroom, where the c،sen tiles complement the design of the wood slats featured throug،ut the interior.

Here’s a look at the layout of the ،e.

A small wood-lined office that was once a parking lot in Kyoto.
P،tography by amu p،tograph – S،hei Yo،da | Design: Ujigawa Ohzono Architects | Construction: Hirasan Co., Ltd. Masanori Hirayama


منبع: https://www.contemporist.com/a-wood-lined-office-that-used-to-be-a-parking-lot/