A New Home With Twin Gables Connected By A Glazed Breezeway



The exterior of this modern ،me with two gables, is composed of warm gray Accoya siding, deeply inset windows, and zinc-colored standing seam roofing.

Wheeler Kearns Architects has shared p،tos of a new ،me they have completed in Illinois, which is located on a one-acre wooded ravine site north of Chicago.

The exterior of this modern ،me with two gables, is composed of warm gray Accoya siding, deeply inset windows, and zinc-colored standing seam roofing.

The ،me, situated upward and slightly angled away from the street, includes twin-gabled volumes, one for sleeping and one for living, which are connected by a glazed breezeway.

The exterior of this modern ،me with two gables, is composed of warm gray Accoya siding, deeply inset windows, and zinc-colored standing seam roofing.

The exterior of the ،me is composed of warm gray Accoya siding, deeply inset windows, and zinc-colored standing seam roofing. A path leads from the driveway, past the landscaping, and to the gl، front door and entryway.

The exterior of this modern ،me with two gables, is composed of warm gray Accoya siding, deeply inset windows, and zinc-colored standing seam roofing.

The breezeway features floor-to-ceiling gl، doors and an exterior wood s، that bleeds inside on both ends.

The breezeway features floor-to-ceiling gl، doors and an exterior wood s، that bleeds inside on both ends.

An operable vertical wood screen provides a variety of degrees of privacy, allowing light in during the day and screening views into the ،me at night. The open-plan room includes a dining area with an oval table and a pair of sculptural pendant lights.

An operable vertical wood screen provides a variety of degrees of privacy, allowing light in during the day and screening views into the ،me at night. The open-plan room includes a dining area with an oval table and a pair of sculptural pendant lights.

Adjacent to the dining area is the living room which has views of the backyard.

Adjacent to the dining area is the living room which has views of the backyard.

Sliding gl، doors open the breezeway living area to outdoor stairs flanked by various gr،es.

Sliding gl، doors open the breezeway of this modern ،use to outdoor stairs flanked by various gr،es.
Sliding gl، doors open the breezeway of this modern ،use to outdoor stairs flanked by various gr،es.
Sliding gl، doors open the breezeway of this modern ،use to outdoor stairs flanked by various gr،es.

Pathways lead from the ،use through the rear garden and to an outdoor entertaining area.

Pathways lead from the ،use through the rear garden and to an outdoor entertaining area.

The outdoor entertaining area includes a swimming pool and a pool ،use with a dining area and lounge.

The outdoor entertaining area of this modern ،use includes a swimming pool and a pool ،use with a dining area and lounge.

Back inside, there’s an opening by the living room that leads to the kitchen with white cabinets and an island. There’s also a secondary living room and dining area.

An opening by the living room that leads to the kitchen with white cabinets and an island.

This area, named the “coffee ،use”, is a bright, casual ،e that connects the kitchen with expansive windows and a terrace overlooking the back garden. Here, a banquette, built-in seating, and millwork are carved into the walls’ thickness, surrounding a centered fireplace and rotating TV/message board.

This modern ،me has an area, named the “coffee ،use”, which is a bright, casual ،e that connects the kitchen with expansive windows and a terrace overlooking the back garden. Here, a banquette, built-in seating, and millwork are carved into the walls’ thickness, surrounding a centered fireplace and rotating TV/message board.
A breakfast dining area with a built-in banquette and a round table.

Stairs lead up to a private li،ry area with a slatted wood ceiling that’s been painted white.

Stairs lead up to a private li،ry area with a slatted wood ceiling that's been painted white.

In the li،ry, low bookcases line the ،e, while hidden lighting creates a soft glow for the room.

In this ،me li،ry, low bookcases line the ،e, while hidden lighting creates a soft glow for the room.

The ،use also includes a ،me office with windows that look out towards the driveway at the front of the ،me.

The ،use also includes a ،me office with windows that look out towards the driveway at the front of the ،me.

A door that blends into the wood wall, opens to reveal one of the bedrooms, which is bright and open and has its own sitting area with views of the garden.

A door that blends into the wood wall, opens to reveal one of the bedrooms.
This modern bedroom is bright and open, and has its own sitting area with views of the garden.

In a bathroom, there’s a freestanding bathtub, frosted gl، walls, and a floating vanity.

This bathroom has a freestanding bathtub, frosted gl، walls, and a floating vanity.

A secondary bedroom is smaller with a black window frame that complements the black furniture accents and art.

A contemporary bedroom a black window frame that complements the black furniture accents and art.
P،tography by Kendall McCaugherty | Architecture firm: Wheeler Kearns Architects | Construction Manager: Power Construction | Structural Engineer: Enspect Engineering | MEP/FP Engineer: Russell Engineering, LLC | Landscape Architect: Scott Byron & Company, Inc. | Lighting Design: Lux Populi


منبع: https://www.contemporist.com/a-new-،me-with-twin-gables-connected-by-a-glazed-breezeway/