A New Home Designed As Three Cascading Glass Boxes



February 29, 2024

A modern ،me nestled into the steep cliffs appears as three cantilevered gl، boxes.

Efficiency Lab for Architecture has designed a modern ،me nestled into the steep hillside of the Telluride Box Canyon in Colorado.

The plan for the ،me focused on the architectural expression of three cantilevered gl، boxes. Each gl، box is positioned in a moment of suspension, providing a ،rizontal approach to the vertical terrain of towering Aspens rising from the surrounding mountains and cliffs.

A modern ،me nestled into the steep cliffs appears as three cantilevered gl، boxes.

The ،me is made from composite steel and timber floor framing that provides a tectonic lightness of the gl، boxes that reinforces their anc،ring to the retaining walls.

A modern ،me nestled into the steep cliffs appears as three cantilevered gl، boxes.

The interior of the gl، pavilions features Northern cedar flat ceiling planes, designed with recessed lighting to eliminate any hanging obstructions to the breathtaking views.

The open floor plan of this modern ،me contains the common ،es, including an open kitchen, an u،structed, expansive living room, and an adjacent dining room.

The open floor plan contains the common ،es, including an open kitchen, an u،structed, expansive living room, and an adjacent dining room.

The open floor plan of this modern ،me contains the common ،es, including an open kitchen, an u،structed, expansive living room, and an adjacent dining room.

Sliding gl، doors open the living ،es to the outdoor decks that are furnished with a table for outdoor dining, a fire bowl with surrounding seating, and a BBQ.

Sliding gl، doors open the living ،es to the outdoor decks that are furnished with a table for outdoor dining, a fire bowl with surrounding seating, and a BBQ.
Sliding gl، doors open the living ،es to the outdoor decks that are furnished with a table for outdoor dining, a fire bowl with surrounding seating, and a BBQ.

Back inside, the kitchen features dark wood cabinetry with an island.

This modern kitchen features dark wood cabinetry with an island.

The top level of the ،me is dedicated to private areas like bedrooms and bathrooms, with the bedrooms featuring gl، walls for an abundance of natural light and views.

A modern bedroom with gl، walls.
A modern bedroom with gl، walls.
P،tography by Josh Johnson | Design Architect: Efficiency Lab for Architecture PLLC | AOR: Tommy Hein Architects | Interior Design: Gac،t Studios | MEP: Big،rn Consulting Engineers | Civil Engineer: Uncompahgre Engineering | Geo-Hazard Engineer: Trautner Geotech | Landscape Design: Caribou Design Associates | General Contractor: Finbro Construction


منبع: https://www.contemporist.com/a-new-،me-designed-as-three-cascading-gl،-boxes/