A Kansas Ranch Home Gets A Mid-Century Modern Inspired Renovation



FORWARD Design | Architecture has sent us p،tos of a ،me renovation they completed for an existing mid-century ranch in Leawood, Kansas.

FORWARD Design | Architecture has sent us p،tos of a ،me renovation they completed for an existing mid-century ranch in Leawood, Kansas.

Before P،tos

The existing ،use was a small two-bedroom ،me, with the clients originally wanting a temporary addition with the intent of razing the ،use within a few years. Instead, the architects were able to create a design that would keep the original ،me, and transform it into the ،me they wanted.

Here’s a glimpse of what the ،me looked like before the renovation.

Before p،to of a mid-century modern ،me.
Before p،to of a mid-century modern ،me.
Before p،to of a mid-century modern ،me.
Before p،to of a mid-century modern ،me.
Before p،to of a living room remodel.

After P،tos

The updated facade and entryway included a new addition to the front of the ،me creating an entry vestibule and covered porch. A colorful front door adds brightness to the ،me and stands out a،nst the grey and white exterior, as well as the nearby plants.

A colorful front door adds brightness to the ،me and stands out a،nst the grey and white exterior, as well as the nearby plants.
A colorful front door adds brightness to the ،me and stands out a،nst the grey and white exterior, as well as the nearby plants.
A colorful front door adds brightness to the ،me and stands out a،nst the grey and white exterior, as well as the nearby plants.

In the living room, stairs were added that lead down to a family room, while the white walls and ceiling, and the grey-painted brick fireplace reflect the colors used on the exterior of the ،me.

In the living room, stairs were added that lead down to a family room, while the white walls and ceiling, and the grey-painted brick fireplace reflect the colors used on the exterior of the ،me.
In the living room, stairs were added that lead down to a family room, while the white walls and ceiling, and the grey-painted brick fireplace reflect the colors used on the exterior of the ،me.

A wood slat accent wall helps to define the kitchen, keeping it partially hidden from view, but allowing the light to travel throug،ut the ،es.

A wood slat accent wall helps to define the kitchen, keeping it partially hidden from view, but allowing the light to travel throug،ut the ،es.

In the kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.

In this updated kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.
In this updated kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.
In this updated kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.
In this updated kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.
In this updated kitchen, wood cabinetry has been paired with white countertops with mat،g white tiles, and a light blue ceiling.

A small addition was created to ،use a combination pantry and mudroom.

A small addition was created to ،use a combination pantry and mudroom.

In the dining room, a wood dining table is surrounded by grey up،lstered chairs with black legs that match the table design.

In the dining room, a wood dining table is surrounded by grey up،lstered chairs with black legs that match the table design.

The ،me also has a screened-in porch with a secondary dining and living area.

This contemporary ،me has a screened-in porch with a secondary dining and living area.

In the primary bedroom addition, the ceiling was hipped to ،n volume and define the ،e.

In the primary bedroom addition, the ceiling was hipped to ،n volume and define the ،e.

A ،me office is located behind a sliding door in the bedroom and includes a built-in wood desk and a wall of storage.

A ،me office is located behind a sliding door in the bedroom and includes a built-in wood desk and a wall of storage.
A ،me office is located behind a sliding door in the bedroom and includes a built-in wood desk and a wall of storage.
A ،me office is located behind a sliding door in the bedroom and includes a built-in wood desk and a wall of storage.

The primary bathroom has a hexagonal tile floor and a skylit wet zone containing the s،wer and tub.

The primary bathroom has a hexagonal tile floor and a skylit wet zone containing the s،wer and tub.
The primary bathroom has a hexagonal tile floor and a skylit wet zone containing the s،wer and tub.
The primary bathroom has a hexagonal tile floor and a skylit wet zone containing the s،wer and tub.

The stairs in the living room are flanked by wood walls, reminiscent of the wall by the kitchen.

Contemporary stairs with wood accent surround.
Contemporary stairs with wood accent surround.

In the ba،t, there’s an open floor plan with a family room, wet bar, and games area.

In this ba،t, there's an open floor plan with a family room, wet bar, and games area.

Stairs from the ba،t lead out to the swimming pool and patio, which has been furnished with an outdoor lounge and fireplace.

A landscaped backyard with a swimming pool and a patio furnished with plants, an outdoor lounge, and a fireplace.
An patio furnished with plants, an outdoor lounge, and a fireplace.

The Floor Plans

The floor plan of a renovation mid-century modern ،me.

The floor plan of a renovation mid-century modern ،me.
P،tography by Bob Greenspan P،tography


منبع: https://www.contemporist.com/a-kansas-ranch-،me-gets-a-mid-century-modern-inspired-renovation/