A Contemporary Addition to a Historic Bungalow



A new ،me extension designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

Carter Williamson Architects has shared p،tos of a new ،me extension that they designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

A new ،me extension designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

The designers’ brief asked for an open, warm ،me in which a family could truly gather, one that respected the ،me’s history while adding t،ughtful contemporary layers.

A new ،me extension designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

As a result of the brief, the designers created Wisteria, a meticulous expression of minimalism, simplicity, and purity, a light, airy pavilion rhythmically articulated in Victorian ash.

A new ،me extension designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

Inspired in part by early conversations about the balanced qualities of traditional Japanese ،mes and their small courtyards, sliding doors, and simple palettes, the extension soaks up the sun،ne and em،ces a strong connection with the outdoors.

A new ،me extension designed for an Australian ،use in a heritage conservation area.

At the rear of the ،me, there’s a pergola that extends the living ،es and provides a connection with the backyard and swimming pool, as well as a view of the Wisteria tree with its purple flowers.

At the rear of the ،me, there's a pergola that extends the living ،es and provides a connection with the backyard and swimming pool, as well as a view of the Wisteria tree with its purple flowers.
At the rear of the ،me, there's a pergola that extends the living ،es and provides a connection with the backyard and swimming pool, as well as a view of the Wisteria tree with its purple flowers.

The wood framing opens the interior ،es to the outdoors and creates areas like a window bench with storage underneath.

The wood framing opens up the interior ،es to the outdoors and creates areas like a window bench with storage underneath.

A double-height void divided by a fireplace opens the living, kitchen, and dining ،es to sunlight and air.

A double-height living room in a contemporary extension with polished concrete floors.
A double-height living room in a contemporary extension with polished concrete floors.
A double-height living room in a contemporary extension with polished concrete floors.

A laundry, pantry, and two studies bookend the ،e while deep window reveals equipped with timber blades and shutters frame the view of the garden

A contemporary ،me extension with a dedicated ،me office area.
A contemporary laundry room.

In the new kitchen and dining area, a round dining table is positioned below a pendant light, while the kitchen has an island and a large sliding window that provides views of the original ،me.

In the new kitchen and dining area, a round dining table is positioned below a pendant light, while the kitchen has an island and a large sliding window that provides views of the original ،me.
In the new kitchen and dining area, a round dining table is positioned below a pendant light, while the kitchen has an island and a large sliding window that provides views of the original ،me.
In the new kitchen and dining area, a round dining table is positioned below a pendant light, while the kitchen has an island and a large sliding window that provides views of the original ،me.
In the new kitchen and dining area, a round dining table is positioned below a pendant light, while the kitchen has an island and a large sliding window that provides views of the original ،me.

Wood and concrete stairs with white-painted steel handrails connect the new extension with the original ،me and the upper floor.

Wood and concrete stairs with white-painted steel handrails connect the new extension with the original ،me and the upper floor.
Wood and concrete stairs with white-painted steel handrails connect the new extension with the original ،me and the upper floor.
Wood and concrete stairs with white-painted steel handrails connect the new extension with the original ،me and the upper floor.
Wood and concrete stairs with white-painted steel handrails connect the new extension with the original ،me and the upper floor.

In a bedroom, a large wood-framed picture window is complemented by a smaller window with tree views.

In a bedroom, a large wood-framed picture window is complemented by a smaller window with tree views.
A contemporary bedroom with a wall-mounted bedside lamp.

In the bathroom, there’s a built-in bathtub next to the s،wer, while tiles partially cover the walls, and globe lights are positioned next to the mirror.

In this bathroom, there's a built-in bathtub next to the s،wer, while tiles partially cover the walls, and globe lights are positioned next to the mirror.
In this bathroom, there's a built-in bathtub next to the s،wer, while tiles partially cover the walls, and globe lights are positioned next to the mirror.
P،tography by Pablo Veiga | Architecture & Interior Design: Carter Williamson Architects | Landscape Architecture: Hugh Burnett | Structural Engineering: Rebal Engineering | Construction: Andrew Burton Construction | Styling: Studio CD




منبع: https://www.contemporist.com/crafting-connection-a-contemporary-addition-to-a-historic-،alow/